Rozumiem

Używamy cookies, aby poprawić jakość naszych usług. Dalsze przeglądanie oznacza, że akceptują stosowanie plików cookie. W każdej chwili można zmienić ustawienia dot. plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki.

W podróży

Nie ma lepszego sposobu konserwacji świeżego jedzenia niż liofilizacja

Hermetycznie zapakowane dania, owoce, warzywa zachowują wszystkie walory świeżości, ale pozbawione są tego, co w podróży liczy się najbardziej: wagi. Proces usuwania wody, pozbawia jedzenie nawet do 80% wagi. Dlatego podróżnicy, którym zależy na jak najmniejszej wadze jedzenia, które jednocześnie nie traci walorów smakowych i odżywczych, tak chętnie wybierają produkty liofilizowane. Wystarczy dodać wody i już mamy pełnowartościowe, sycące jedzenie!

Mieliśmy przyjemność zaopatrywać wielu podróżników w nasze produkty. W rejsie Dookoła Świata kapitan Bartek Czarciński, miał na pokładzie Perły kilkadziesiąt kilogramów takiego jedzenia.